AKTUELNO

Državničke obaveze odvojile su i danas predsednika Srbije Aleksandara Vučića od porodice. U danu kada bi trebalo da bude sa najbližima, Vučić je krsnu slavu Sveti Nikola obeležio u u pravoslavnoj crkvi Briselu.

Vučić svoju krsnu slavu Nikoljdan provodi radno u Briselu.

Na radnom ručku sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, na kojem su se okupili zapadnobalkanski lideri, Vučić je prisutne poslužio posnom pitom.

Radni ručak lidera zapadnog Balkana sa Mogerini počeo je danas nešto posle 14 časova u zgradi Evropske službe za spoljne poslove. Sastanku pored Vučića i Tačija prisustvuju predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i premijeri BiH Deniz Zvizdić i Makedonije Zoran Zaev.

Foto: Predsedništvo Srbije

On je u pravoslavnoj crkvi, parohija svetog Save, upalio sveću zajedno sa svešetnikom, ocem Jakovom.

Foto: Tanjug

Predsednik je potom obišao crkvu, koja pripada zapadnoevropskoj eparhiji na čijem je čelu episkop Luka Kovačević, a zatim proveo neko vreme i u razgovoru sa prot.stav. Jakovom V. Markovićem, starešinom crkve.

Foto: Tanjug

Vučić danas učestvuje na zajedničkom ručku zapadnoblakanskih lidera koji organizuje šefica diplomatije EU Federika Mogerini.

Foto: Tanjug

On se, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, sastao sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Foto: Tanjug

Ovo nije prvi put da srpski predsednik zbog državničkih obaveza nije bio u mogućnosti da obeleži krsnu slavu u krugu porodice. Prošle godine bio je gost kod predsednika Rusije Vladimira Putina, a tamošnjem hramu prisustvovao je bogosluženju u čast jednog od najvećih pravoslavih svetitelja.

#Aleksandar Vučić

'